H I R D E T É S E I N K

                         _________________________________________________________________________________


 

2018. MÁRCIUS 18.
NAGYBÖJT V. VASÁRNAPJA

1. A fél 10 órai szentmisén ma katekumenek befogadása és kiválasztása történik. Imádkozzunk értük!

2. Ma délután 3 órától passiópróba lesz.

3. A mai napon még lehet támogatni a pakisztáni gyermekek beiskolázását. Jövő héten fogom közölni a gyűjtés végösszegét.

4. Kedden este 7 órára várom hittanra a felnőtteket, szerdán reggel 8-ra a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-ra az ifjúságot.

5. Március 23-án péntek este ½ 8 kor az ifjúsági keresztút után férfiak részére közös összejövetelt tartunk melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

6. A következő két vasárnapon (Virágvasárnap és Húsvétvasárnap) az elsőáldozásra készülők számára nem lesz hittanóra.

7. Virágvasárnap a már megszokott módon három féle passió lesz: reggel 7 órakor több felolvasó által felolvasásra kerül a szenvedéstörténet; a fél 10 órai szentmisén passiójáték lesz, a 18 órai szentmisén pedig a kórus fogja énekelni a passiót.

8. Virágvasárnap a fél 10 órai szentmise előtt barkaszentelés és körmenet lesz.

2018. MÁRCIUS 11.
NAGYBÖJT IV. VASÁRNAPJA

1. Március 4-11. között tartós élelmiszer-gyűjtés van a templomunkban a már megszokott formában. (Az oldalhajóban, hátul, Somogyi László atya emlékszobája melletti asztalra lehet letenni egy héten keresztül az élelmiszer adományokat).

2. A most következő héten az általam tartandó hittanórák elmaradnak.

3. A most következő pénteken, március 16-án férfi kereszút lesz, melyre minden férfi testvérünket is várjuk!

4. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 2-tól július 8-ig lesz Salgóbányán. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

5. Idén április 29-én lesz az elsőáldozás. Mától minden vasárnap délelőtt fél 9-től közvetlen szentségi felkészítőt tartok az elsőáldozásra készülők számára. Kérem a szülőket, hogy hozzák a gyerekeket, akik már legalább két évet jártak hittanra (akár iskolában is). Javasolt életkor: 7-8 év fölött.

6. Még két hétig (március 25-ig) tart a gyűjtés a pakisztáni gyermekek iskoláztatásának támogatására. Eddig 58.000 Ft gyűlt össze.

2018. MÁRCIUS 4.
NAGYBÖJT III. VASÁRNAPJA

1. A hónap első vasárnapja van, ezért délután 5 órától szentségimádás lesz.

2. Kedden este 7 órától várom hittanra a katekumeneket, szerdán reggel 8-tól a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-tól az ifjúságot.

3. Március 4-11. között tartós élelmiszer-gyűjtés van a templomunkban a már megszokott formában. (Az oldalhajóban, hátul, Somogyi László atya emlékszobája melletti asztalra lehet letenni egy héten keresztül az élelmiszer adományokat).

4. Idén április 29-én lesz az elsőáldozás. Mától minden vasárnap délelőtt fél 9-től közvetlen szentségi felkészítőt tartok az elsőáldozásra készülők számára. Kérem a szülőket, hogy hozzák a gyerekeket, akik már legalább két évet jártak hittanra (akár iskolában is). Javasolt életkor: 7-8 év fölött.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

2018. FEBRUÁR 25.
NAGYBÖJT II. VASÁRNAPJA

1. Ma minden szentmisén a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

2. Ma, február 25-én, vasárnap délután 3 órakor Passió-próba lesz.

3. Kedden este 7 órától várom hittanra a felnőtteket, csütörtök este fél 8-tól az ifjúságot.

4. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához. A Veled és Feléd adventi és karácsonyi száma rejtvényeinek megfejtői közül kisorsolt nyertesek: Bendliné Marcsi, Schönfeld Antalné, Tarjániné Varga Katalin, Cseh Jánosné, Kovács Krisztián és Ujvári Mária. A nyeremények a sekrestyében vehetők át.

5. A nagyböjti lelki nap március 3-án, szombaton lesz délelőtt 9-13 óra között. A 12 órakor kezdődő szentmise keretében ki fogom szolgáltatni a betegek szentségét. Szentmise előtt lesz gyónási lehetőség.

6. Március 3-án ismét ruhabörzét szervez a karitász csoport a Csontváry utca 23. szám alatti helyiségben. Ekkor lehet a jó minőségű, de már megunt ruhaneműt leadni és igény szerint az összegyűlt ruhából vinni. Szeretettel várjuk az érdeklődőket március 3-án 14 és 17 óra között!

7. Március 4-11. között tartós élelmiszer-gyűjtés lesz templomunkban a már megszokott módon.

8. Idén április 29-én lesz az elsőáldozás. Jövő vasárnap, azaz március 4-én, délelőtt fél 9-kor kezdem a közvetlen szentségi felkészítőt számukra. Kérem a szülőket, hogy hozzák a gyerekeket, akik már legalább két évet jártak hittanra (akár iskolában is). Javasolt életkor: 7-8 év fölött.

9. Előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 2-tól július 8-ig lesz Salgóbányán. További információt a táborral és a jelentkezéssel kapcsolatban majd áprilisban fogunk adni.

2018. FEBRUÁR 18.
NAGYBÖJT I. VASÁRNAPJA

1. Ma minden szentmisén hamvazkodás lesz azok számára, akik Hamvazószerdán nem tudtak eljönni.

2. Mivel ma ér véget a házasság hete, a ½ 10 órai szentmise végén megáldom a házaspárokat.

3. Kedden este 7 órától várom hittanra a katekumeneket, szerdán reggel 8-tól pedig a nyugdíjasokat.

4. 2018. február 23-án, pénteken az esti keresztút után 7 órakor Férfiak részére összejövetelt tartunk a Szent László teremben. Mindenkit szertetettel vár a szervező bizottság.

5. Megjelent a Veled és Feléd nagyböjti száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. Nagyböjt péntekjein 18:00 órakor tartjuk a szentmiséket, utána pedig keresztúti ájtatosságot végzünk. Nagyböjti péntekeken a szentmisék után nem tartunk szentségimádást.

7. Ifjúsági lelki napot szervezünk felső tagozatos és középiskolás hittanosaink számára február 24-én 10 órától. Az egész napos program témája a teremtésvédelem. A résztvevők számára az ebédet a plébánia biztosítja.

8. Előre hirdetem, hogy a nagyböjti lelki nap március 3-án, szombaton lesz.

9. Március 3-án ismét ruhabörzét szervez a karitász csoport a Csontváry utca 23. szám alatti helyiségben. Ekkor lehet a jó minőségű, de már megunt ruhaneműt leadni és igény szerint az összegyűlt ruhából vinni. Szeretettel várjuk az érdeklődőket március 3-án 14 és 17 óra között!


Amennyiben programjainkról részletesebben is érdeklődik, hívja irodánkat, keressen fel minket, vagy írjon mailt az alábbi címre:

plebanos@szentlaszlo-havanna.hu

Vissza a kezdő lapra 

 

.