H I R D E T É S E I N K

                         _________________________________________________________________________________


 

 2017. JÚLIUS 9.
ÉVKÖZI XIV. VASÁRNAP

1. Megjelent a Veled és Feléd búcsúi száma. A nagyperselyről elvihető. Kérem, hogy a Kedves Hívek példányonként 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány előállításához.

2. Még lehet jelentkezni a győri lelkigyakorlatra. „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, és terhek alatt görnyedtek” – mondja az Úr Jézus a mai evangéliumban. Jómagam is külön buzdítom a Kedves Híveket, hogy, aki teheti, adjon lehetőséget önmagának arra, hogy lelkigyakorlat által – kissé szembenézve önmagával, illetve az Úr szemével látva önmagát – lelkileg megújuljon, megerősödjön, felüdüljön.

 2017. JÚLIUS 2.
ÉVKÖZI XIII. VASÁRNAP

1. A hónap első vasárnapja van, ezért délután 5 órától szentségimádás lesz.

2. Pénteken a hónap első péntekje lesz. A szentmisét este 6 órakor fogjuk tartani.

3. Megjelent a Veled és Feléd búcsúi száma. A nagyperselyről elvihető. Kérem, hogy a Kedves Hívek példányonként 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány előállításához.

 2017. JÚNIUS 18.
ÚRNAPJA

1. A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusért végzendő imákat kihelyeztük a padokra, székekre. Mindenki vihet magának egyet belőle. Imádkozzuk minél gyakrabban!

2. Mint már többször hirdettük, templomunk búcsúját jövő vasárnap, azaz június 25-én ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Ebédjegyek 500,- Ft-os áron vásárolhatók. A mai napon a 7-es és a 1/2 10-es szentmise után a templom előtt az udvaron, ezt követően pedig hétköznapokon - nyitvatartási időben - az irodában lehet ebédjegyet vásárolni. Bár a búcsú napján is fogunk - korlátozott számban - ebédjegyet árusítani, kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen.

3. A győri lelkigyakorlatra a jelentkezési határidőt a búcsú napjáig, azaz június 25-ig meghosszabbítottuk. E határidő letelte után a rendelkezésre álló támogatási keretét elosztjuk az addig jelentkezettek között, ekkor fog kialakulni a gyermekek részvételi díja is. Ez azt jelenti, hogy bár június 25. után is fogadunk jelentkezéseket, de a határidő után jelentkezők részére már nem biztos, hogy jut támogatás. A mai és a következő vasárnapon a szentmisék után van lehetőség a lelkigyakorlat 5.000,- Ft/felnőtt előlegének befizetésére a 7 órás és a 1/2 10-es szentmise után a templom előtt az udvaron. Ezeken az alkalmakon természetesen tájékoztatás is kérhető a lelkigyakorlatról, továbbá jelentkezési lap is vihető. Ezúton kérjük, hogy aki szeretne jönni a lelkigyakorlatra, jelentkezzen mielőbb, és fizesse be az előleget.

4. Előre hirdetjük, hogy plébániánk is részt vesz szeptember 16-án a budapesti és Budapest környéki hívek hagyományos gyalogos zarándoklatán, az úgynevezett Mindszenty-zarándoklaton. A zarándoklat neve onnan ered, hogy első alkalommal Mindszenty József bíboros vezetett ilyen zarándoklatot, mintegy 100 000 fő részvételével 1947. szeptember 14-én. További részletek a kihelyezett plakáton, valamint a Nagyperselyre kitett és ingyenesen elvihető kis füzetben olvashatók. Javasoljuk a füzet alapos áttanulmányozását a zarándoklat előtt.

5. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a tábor szülői ma, a fél 10-es mise után tartjuk a Szent László teremben. Kérjük a szülőket, hogy addig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be a tábor díját.

 2017. JÚNIUS 11.
SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

1. Köszönetet mondok azoknak, akik eljöttek a hétvégi zarándoklatra, és azt – a saját szándékaikon túl – felajánlották a diakónussá szentelt Tóth Imre kispapunkért. Köszönet azoknak is, akik külön eljöttek, valamint azoknak, akik hozzájárultak a közös ajándékhoz, illetve azoknak, akik süteményeket küldtek. A családtagok is kérték, hogy tolmácsoljam köszönetüket a szentelésen való részvételért, és minden szeretetből fakadó megnyilvánulásért, amit Imi irányába tanúsítottak.

2. Ma este 7 órától képviselőtestületi ülést tartunk.

3. Kedden este 7 órától várom hittanra a felnőtteket, szerdán reggel 8-tól a nyugdíjasokat, csütörtök este 8-tól pedig az ifjúságot. Mivel jövő vasárnap Te Deum lesz, a plébánián már csak a most következő héten tartunk hittanórákat.

4. Jövő vasárnap nem csak Te Deum lesz, hanem a ½ 10 órai szentmise után megtartjuk az Úrnapi Körmenetet is. Kérem, hogy akik sátort szoktak állítani, jelentkezzenek a nálam, hogy tudjunk egyeztetni.
Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 2 hét múlva, június 25-én ünnepeljük a 1/2 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Ebédjegyek a mai naptól vásárolhatók, 500 Ft-os áron. Vasárnap a 7-es és a 1/2 10-es szentmise után a templom előtt az udvaron, hétköznapokon pedig nyitvatartási időben az irodában. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen.

5. A mai naptól kezdve három vasárnapon keresztül a szentmisék után van lehetőség a lelkigyakorlat 5.000,- Ft/felnőtt előlegének befizetésére, a 7 órás és a 1/2 10-es szentmisék után a templom előtt az udvaron. Ezeken az alkalmakon természetesen tájékoztatás is kérhető a lelkigyakorlatról, továbbá jelentkezési lap is vihető. Ezúton kérjük, hogy aki szeretne jönni a lelkigyakorlatra, jelentkezzen június 18-ig.

6. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a tábor szülői értekezletét 1 hét múlva, a fél 10-es mise után tartjuk a Szent László teremben. Kérjük a szülőket, hogy addig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be a tábor díját.

 2017. JÚNIUS 4.
PÜNKÖSD ÜNNEPE

1. Plébániánk is részt vesz holnap Máriaremetén a Főegyházmegye hagyományos rendezvényén, a Karizmák Ünnepén. A részletes program a templomunkban kihelyezett plakáton olvasható. A programokba a nap folyamán bármikor be lehet kapcsolódni, de közös indulás is lesz plébániánkról reggel fél kilenckor. A Karizmák Ünnepe az idén abból a szempontból is fontos lesz, hogy itt fogja megnyitni Erdő Péter bíboros úr a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való három éves felkészülési időszakot.

2. Szerdán reggel 8 órától várom hittanra a nyugdíjasokat, csütörtök este 8-tól pedig a házasokat.

3. Tóth Imre kispapunkat június 10-én délelőtt 10:30-kor Esztergomban diakónussá szenteli a Bíboros úr. Ezért június 9-10-ére zarándoklatot szervezek Márianosztrára és Esztergomba. Június 9-én reggel 8 órakor indulunk Márianosztrára, és még aznap délután Esztergomba megyünk, ahol megalszunk, másnap reggel pedig megyünk az ünnepi szentmisére. A zarándoklat 10.000 Ft-ba kerül, mely magába foglalja az utazást, a szállást, egy vacsorát és egy reggelit. Kérem, hogy aki szeretne jönni, még ma jelentkezzen, mert holnaptól erre már nem lesz lehetőség. Kedden este 7 órától egy rövid megbeszélés lesz a zarándoklatról a Szent László teremben.
Természetesen külön is el lehet jönni június 10-én Esztergomba a szentelésre, s ha valaki így szeretne utazni, kérem, jelezze a sekrestyében.

4. Kispapunkat, Tóth Imrét közösségünk nevében ebből az alkalomból szeretnénk megajándékozni személyes jelenlétünk mellett tárgyi emlékkel is, melyet a diakónus szolgálat során már használni tud. Eddig 35.000 Ft gyűlt össze, és ezt az összeget kb. 4 ezer Ft-tal kiegészítve, betegellátó készletet vásároltak a Kedves Hívek. Aki szívesen hozzájárul ehhez, a Jézus szíve perselybe teheti fölajánlását június 4-ig. Ha nagyobb összeg gyűl össze, azt borítékban fogjuk átadni, ugyancsak a Plébánia hívei nevében.

5. Jövő vasárnap, június 11-én este 7 órai kezdettel képviselőtestületi ülést tartunk.

6. Előre hirdetjük, hogy templomunk búcsúját 3 hét múlva, június 25-én ünnepeljük a ½ 10-es szentmise keretében, majd az azt követő műsorral és közös ebéddel. Az ebédjegyek árusítását a jövő vasárnap, június 11-én kezdjük el, a szentmisék után. Az ebédjegy ára 500 Ft lesz. Kérjük, aki teheti, előre vásárolja meg az ebédjegyet, hogy az ebéd mennyisége tervezhető legyen.
Szeretném kiemelni, hogy az ebéd célja elsősorban a közös ünneplés. Tehát lehetőleg azok vásároljanak majd ebédjegyet, akik itt fogyasztják azt. Olyan személyek esetében, akiknek a házastársa, családtagja nem képes eljönni betegség vagy hasonló ok miatt, indokolt az étel hazavitele, (akár az illetőnek a sajátja is) hogy otthon együtt fogyasszák el, más esetben viszont nem javasolt az ebéd hazavitele.

7. A nyári felnőtt lelkigyakorlattal kapcsolatban kérjük, hogy aki jönni szeretne, jelentkezzen június 18. vasárnapig. A lelkigyakorlatot augusztus 8-tól 12-ig tartjuk Győrben, a gyermekes családok számára gyermekfelügyelettel. Tájékoztató és jelentkezési lap hátul a kisasztalról elvihető, ha ott elfogy, a sekrestyében vagy az irodában kérhető. A jövő hét vasárnaptól kezdve három vasárnapon keresztül a reggeli és a délelőtti szentmisék után lesz lehetőség az 5.000,- Ft/felnőtt előleg befizetésére. Kérjük a jelentkezőket, hogy fizessék be az előleget.

8. A hittanos táborral kapcsolatban hirdetjük, hogy a tábor szülői értekezletét június 18-án a fél 10-es mise után tartjuk a Szent László teremben. Kérjük a szülőket, hogy 18-ig adják le a jelentkezési lapokat és fizessék be a tábor díját.

Amennyiben programjainkról részletesebben is érdeklődik, hívja irodánkat, keressen fel minket, vagy írjon mailt az alábbi címre:

plebanos@szentlaszlo-havanna.hu

Vissza a kezdő lapra 

 

.