H I R D E T É S E I N K

                         _________________________________________________________________________________


 

2018. JANUÁR 14.
ÉVKÖZI II. VASÁRNAP

1. Ma 11 óra 30 perckor tartjuk templomunkban a Szent Filoména misét. Mindenkit szeretettel várunk.

2. Kedden este 7 órától várom hittanra a felnőtteket, szerdán reggel 8-tól a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-tól az ifjúságot.

3. Január 19-én, pénteken este fél 7-kor ismét lesz férfi est a Szent László teremben. Korhatártól függetlenül, fiatalabb és idősebb férfi testvéreinket szeretettel várjuk.

4. Előre hirdetem, hogy az ökumenikus imahét január 21-28. között lesz.

5. Előre hirdetjük, hogy plébániánk hagyományos farsangi mulatságát február 10-én, szombaton fogjuk megrendezni a templomunk melletti Kondor Béla Közösségi Házban, délelőtt a gyermekek, este a felnőttek és az ifjúság részére. Kérjük a kedves híveket, hogy lehetőségük szerint tombola tárgyakkal támogassák a rendezvényt. A tombolatárgyak leadhatók a sekrestyében, vagy belépéskor a helyszínen. Kérjük továbbá, hogy az esti farsangra, aki csak tud - egyének és csoportok - készüljenek színvonalas jelmezekkel, jelenetekkel, műsorral. A készülő műsorszámokat, jeleneteket az esti farsang főszervezőjénél, Csörgő Istvánnál kérjük bejelenteni.
Az idei gyermekfarsangot a magyar népmesék témájában rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy elsősorban ebben a témában készült jelmezben várjuk a gyermekeket, a műsor és a játékok is ehhez kapcsolódnak majd. Természetesen azokat a gyerekeket is szeretettel várjuk, akik már kitalálták és elkészítették jelmezüket, és az nem a magyar népmesékhez kötődik, de aki még csak gondolkodik a jelmezén, kérjük, ebben a témában készüljön. További részletek a hátsó hirdetőtáblán olvashatóak.

6. Kérem a Kedves Híveket, hogy segítsenek tanáccsal, ötlettel arra vonatkozóan, hogy a plébánia emeletének egyik szárnyát hogyan hasznosítsuk. Ugyanis egyelőre nem mutatkozik reális esély arra, hogy újra óvoda működjön a plébánia épületében, s kár volna kihasználatlanul hagyni az épülete egy részét, miközben bizonyos költségeket így is igényel a fenntartása. Kérem, hogy aki ötletekkel tud segíteni, írja le néhány mondatban, és adja le a sekrestyében vagy az irodán, mellékelve a saját elérhetőségét.

2018. JANUÁR 7.
URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE

1. A hónap első vasárnapja van. Délután 5 órától szentségimádás lesz.

2. A hét folyamán elkezdődnek a plébániai hittanok. Kedden este 7 órától várom a katekumeneket, szerdán reggel 8-tól a nyugdíjasokat, csütörtök este fél 8-tól az ifjúságot.

3. Plébániánk nőtagjai számára szervezett esték következő alkalma január 12-én 18 órától lesz. Közösségünk minden hölgytagját szeretettel várjuk közös beszélgetésre és imádságra.

4. Január 14-én, azaz jövő vasárnap 11:30-kor lesz templomunkban a már hagyománnyá vált Szent Filoména mise. Mindenkit szeretettel várunk.

5. Előre hirdetem, hogy az ökumenikus imahét január 21-28. között lesz.

6. Kérem a Kedves Híveket, hogy segítsenek tanáccsal, ötlettel arra vonatkozóan, hogy a plébánia emeletének egyik szárnyát hogyan hasznosítsuk. Ugyanis egyelőre nem mutatkozik reális esély arra, hogy újra óvoda működjön a plébánia épületében, s kár volna kihasználatlanul hagyni az épülete egy részét, miközben bizonyos költségeket így is igényel a fenntartása. Kérem, hogy aki ötletekkel tud segíteni, írja le néhány mondatban, és adja le a sekrestyében vagy az irodán, mellékelve a saját elérhetőségét.

2017. DECEMBER 31.
SZENT CSALÁD ÜNNEPE

1. Ma 17 órakor tartjuk az év végi hálaadó szentmisét. Mivel ma Szent Család vasárnapja van, a ½ 10 órai és a 17 órai szentmise végén sor kerül a családok megáldására.

2. Január 1-jén, Mária Istenanyaságának ünnepén (Újév napján) reggel 7:00 órakor nem lesz szentmise, csak délelőtt 9:30-kor és 18 órakor.

3. Január 6-án, amely szintén parancsolt ünnep, ugyancsak délelőtt 9:30-kor és 18 órakor lesznek szentmisék.

4. Megjelent a Veled és Feléd karácsonyi száma, melyet mindenkinek szeretettel ad ingyen a Plébánia. Fogadják szeretettel.

5. Ma az esti mise után szeretettel várunk mindenkit este 10-ig egy zenés, játékos óév búcsúztató együttlétre. Kérjük, hogy aki jön süteményt, szendvicset vagy üdítőt hozzon.

6. A plébániai hittanok csak a január 7-ét követő héten fognak elkezdődni.

7. 
Pénteken január hónap első péntekje lesz. A szentmisét este 6 órakor fogjuk tartani.

2017. DECEMBER 24.
ADVENT IV. VASÁRNAPJA

1. Ma 16 órától lesz templomunkban a pásztorjáték. Mindenkit szeretettel várunk.

2. Ma elmarad a 18 órai szentmise. Éjfélkor – a hagyományhoz híven – megtartjuk a karácsonyi éjjeli szentmisét.

3. Az ünnepi miserend és az urnatemető ünnepi nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

4. Megjelent a Veled és Feléd karácsonyi száma, melyet mindenkinek szeretettel ad ingyen a Plébánia. Fogadják szeretettel.

5. December 31-én az esti mise után szeretettel várunk mindenkit este 10-ig egy zenés, játékos óév búcsúztató együttlétre. Kérjük, hogy aki jön süteményt, szendvicset vagy üdítőt hozzon.

6. Kívánok minden Kedves Hívemnek a Betlehemi Kisded által megáldott Karácsonyt.

2017. DECEMBER 17.
ADVENT III. VASÁRNAPJA

1. Ma délután 3 órától pásztorjáték próba lesz.

2. Kedden este 7 órától felnőtt hittan lesz, szerdán reggel 7 órától a nyugdíjasokat-, csütörtök este fél 8-tól pedig az ifjúságot várom hitoktatásra.

3. Ismét lesz férfi est 2017. december 22-én 18 óra 30 perckor a Szent László teremben. Várjuk a férfi testvéreinket, ifjakat, felnőtteket egyaránt. A közös beszélgetést Nagy Róbert fogja vezetni, a közös imádságot pedig Marossy Szabolcs. Majd vidám félóra és karácsonyra készülődés lesz.

4. Egy hét múlva Advent IV. vasárnapja lesz, de mivel ez a nap december 24-re esik, reggel 7-kor és délelőtt fél 10-kor tartunk ádventi szentmiséket, délután 4-kor pásztorjáték lesz, éjfélkor pedig szentmise. Az ünnepi miserendet jövő vasárnapra kifüggesztjük a hirdetőtáblákra, de a Veled és Feléd újságunkban is megtalálható.

5. A Veled és Feléd októberi számának rejtvényeinek megfejtői közül kisorsolt nyertesek: Varga Ferencné, Vass Elekné Zsuzsa és Zoltay Katalin. A nyeremények a sekrestyében vehetők át.

6. A sekrestyében kapható kétféle hajtogatható naptár is. Egyiknek kiadója az Új Ember szerkesztősége, másiknak a Verbita rend. Érdeklődni a sekrestyében lehet.

2017. DECEMBER 10.
ADVENT II. VASÁRNAPJA

1. Köszönetet mondok azoknak, akik tegnap eljöttek a lelki napra, hogy együtt töltekezzünk lelkiekben. Az ifjúság most Pilisszentivánra vonult el a hétvégén Tikk András vezetésével. Köszönetet mondok neki, és mindenkinek, aki segítségére volt a szervezésben.

2. Ma a fél 10-es szentmise után adventi vásárt tartunk. A vásár bevételét – a Szent Erzsébet napi koncerthez hasonlóan – az egyházközség rászoruló családjainak megsegítésére fordítjuk.

3. A Mikulás a mai, ½ 10 órai szentmise végén érkezik templomunkba.

4. Ma délután 3 órától pásztorjáték próba lesz.

5. Megjelent a Veled és Feléd adventi száma. A nagyperselyen megtalálható. Kérem a Kedves Híveket, hogy 100 Ft-tal járuljanak hozzá a kiadvány egy-egy példányához.

6. Hétköznaponként reggel 6 órától tartjuk a Rorate szentmiséket. A csütörtöki egy órás szentségimádások, (mint ahogy a keddi és pénteki is) ebben az időszakban a reggeli szentmisék után vannak. Gyóntatás pedig hétköznap a keddi és pénteki szentségimádás alatt van.

7. Szerdán reggel 7 órától a nyugdíjasokat várom hittanra. A katekumeneket nem kedden, hanem csütörtökön este fél 7-re várom hitoktatásra, az ifjúságot pedig ugyancsak csütörtökön este fél 8-tól.

8. December 16-án, szombaton 18 órától KT ülés lesz.

9. A sekrestyében kapható kétféle hajtogatható naptár is. Egyiknek kiadója az Új Ember szerkesztősége, másiknak a Verbita rend. Érdeklődni a sekrestyében lehet.


Amennyiben programjainkról részletesebben is érdeklődik, hívja irodánkat, keressen fel minket, vagy írjon mailt az alábbi címre:

plebanos@szentlaszlo-havanna.hu

Vissza a kezdő lapra 

 

.